Bakan Bayraktar: Petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesinde ortaklıklar kurmak istiyoruz

Türkmenistan’ın Barış ve Güvenlik Yılı Konferansı’nda Değerlendirmelerde Bulunan Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar

Bayraktar, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen Barış ve Güvenlik Yılı: Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanmasında Bölgesel Ekonomik İşbirliği Uluslararası Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ile görüşmeler gerçekleştirdi.

2025’in “Uluslararası Barış ve Güvenlik Yılı” ilan edilmesi hakkında konuşan Bayraktar, enerji sektöründe iş birliklerinin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin enerji stratejisini enerji güvenliği ve enerji bağımsızlığı olmak üzere iki temel zorluk üzerinde şekillendirdiğini belirtti. Enerji talebinin artışı ve ithalata bağımlılığın azaltılması üzerinde durdu.

Bayraktar, Türkiye’nin Türkmenistan’a doğal gaz ithalatı gerçekleştirdiğini ve bu adımın doğal gaz arzının çeşitlendirilmesi ve bölgelere ulaştırılması açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, enerji stratejisinin bir parçası olarak bölgesel iş birliklerini öne çıkardı.

ELEKTRİK TİCARETİNİN HAREKETLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bayraktar, gelecekte Trans Hazar Doğal Gaz Boru Hattı ile Türkmenistan’dan Türkiye’ye ve Avrupa’ya doğal gaz akışının artacağına dikkat çekti. Ayrıca, elektrik ticaretinin de geliştirilmesi için Türkiye’nin komşularıyla iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkeler arası dayanışmanın ve ortak projelerin önemine değinen Bayraktar, bölgesel iş birliklerinin sadece ekonomik kazanç sağlamadığını, aynı zamanda barış, istikrar ve refahın artırılmasına katkı sağladığını vurguladı. Türkiye olarak bölgesel kalkınma ve enerji güvenliği için uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Küresel altın talebi ilk çeyrekte son 9 yılın zirvesine çıktı

Küresel altın talebi, ABD’nin tarifeleri, jeopolitik belirsizlikler, borsaların oynaklığı ve zayıf doların etkisiyle 2016’dan bu yana en yüksek ilk çeyrek seviyesine ulaştı.

LPG ithalatı şubatta azaldı

Türkiye’nin LPG ithalatı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 azalarak 234 bin 829 ton oldu.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Çinli şirket Türkiye’de üretim için gün sayıyor

Çinli SWM Motors’un distribütörü ATMO Group, SWM için üretim gerçekleştirmek üzere Urzema Holding ile ortaklık kurdu.

Çinli markadan ABD’ye büyük zam hamlesi

Çinli hızlı moda devi Shein, ABD’de küçük paketlere yönelik gümrük vergisi artışları öncesinde fiyatlarını sert şekilde yükseltti. Bazı ürünlerdeki zam oranı yüzde 377’e yükseldi.

Gazze Ticaret Odası: Ekonomik sistem çöktü, fiyatlar yüzde 527 arttı

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası, İsrail’in bölgeye ürün girişini engellemesi ve uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik sistemin çöktüğünü ve fiyatların yüzde 527 arttığını belirtti.