2 milyon TL’nin aylık faizi 77 bin TL’yi aştı! Banka banka güncel getiri listesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Yatırım Fonları ve Mevduatları İlgilendiren Yeni Düzenlemeyi Yayımladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte, yatırım fonları ve Türk Lirası cinsinden mevduat hesaplarına uygulanan yüzde 15’lik stopaj oranını 3 ay süreyle uzattı. Bu karar, 1 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yer aldı. Daha önce 1 Şubat’ta yapılan düzenlemeyle stopaj oranı, para piyasası ve borçlanma araçları fonlarında yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkarılmıştı.

Yatırım Yapacaklar İçin Faiz Oranları Yükseldi

Merkez Bankası’nın para politikasında faiz artışına gitmesinin ardından, Nisan ayı itibariyle bankalarda 1-3 ay vadeli TL mevduat faizleri ortalama beş puanlık artışla yüzde 53,8 seviyelerine kadar çıktı. Mayıs ayının başı itibariyle birçok banka, yüzde 50’yi aşan oranlarla mevduat sahiplerine cazip kazançlar sunmaya başladı.

Hangi Banka Ne Kadar Faiz Veriyor?

Bankalar, farklı faiz oranlarıyla yatırımcılara çeşitli seçenekler sunuyor. 1 aylık vadeyle 2 milyon TL tutarındaki birikimin bankalara göre sağlayacağı net kazançlar şöyle:

En Yüksek Faiz Veren Bankalar

  • Alternatif Bank: %52 faiz – Aylık net kazanç: 77.501 TL
  • TEB: %50 faiz – Aylık net kazanç: 74.521 TL
  • Odeabank: %50 faiz – Aylık net kazanç: 74.521 TL
  • HSBC: %50 faiz – Aylık net kazanç: 74.521 TL
  • Fibabanka: %49 faiz – Aylık net kazanç: 73.030 TL
  • DenizBank & Akbank & Türkiye Finans: %48,5 faiz – Aylık net kazanç: 72.285 TL
  • ING: %48 faiz – Aylık net kazanç: 71.540 TL

Orta Seviye Faiz Veren Bankalar

  • Garanti BBVA: %47,5 faiz – Aylık net kazanç: 70.795 TL
  • Türkiye İş Bankası: %39,5 faiz – Aylık net kazanç: 58.871 TL
  • Yapı Kredi & Halkbank: %42 faiz – Aylık net kazanç: 62.597 TL

Düşük Faiz Oranları Sunan Bankalar

  • QNB Finansbank: %34,5 faiz – Aylık net kazanç: 51.419 TL
  • Vakıf Katılım: %34,29 faiz – Aylık net kazanç: 51.106 TL
  • Albaraka: %33,31 faiz – Aylık net kazanç: 49.646 TL
  • Ziraat Bankası: %33 faiz – Aylık net kazanç: 49.184 TL

Yatırıcılar İçin Yaşanan Gelişmeler

Stopaj oranlarının uzatılması, yatırımcılar için kısa vadede vergi yükünü değiştirmezken, faiz oranlarındaki artış nedeniyle mevduat getirileri rekor seviyelere ulaştı. Özellikle yüksek faiz veren özel bankalar, büyük meblağlara sahip yatırımcılar için dikkat çekici fırsatlar sunuyor. 2 milyon TL gibi yüksek tutarlarda aylık getiriler 77 bin TL’yi aşarken, doğru banka seçimiyle kazançlar ciddi şekilde farklılaşabiliyor.

Related Posts

Altın yükselir mi?

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Tarihi rekorları kırdıktan sonra geçen iki haftayı düşüşle geçiren altın, yatırımcısını düşündürdü. Art arda kırdığı rekorların ardından …

Göçmenlere gönüllü dönüş için 1000 dolar

ABD’de Donald Trump yönetimi, ABD’de belgesiz olarak bulunan göçmenlere kendi istekleriyle ülkelerine dönmeleri durumunda 1.000 dolar ödeme ve uçuş masraflarını karşılama teklifinde bulundu. ● EKONOMİ SERVİSİ 

Uber, Trendyol GO’nun %85’ini satın aldı

Uber Technologies, Türkiye’nin önde gelen çevrimiçi teslimat platformu Trendyol Go’nun yüzde 85 hissesini 700 milyon dolar nakit karşılığında satın almak için anlaşma sağladı. İşlemin, entegrasyon sonrasında Uber’in büyümesine katkı sağlaması ve yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. 

Mahfi Eğilmez: Çoklu organ yetmezliği

Mahfi Eğilmez: Çoklu organ yetmezliği

Türkiye borç batağına sürüklendi! Her haneye bir icra dosyası düşüyor

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’nin ciddi bir ekonomik çöküş yaşadığını ve vatandaşın bu krizin bedelini ağır ödediğini belirterek, “Her haneye ortalama bir icra takibi düşüyor artık. Bu ülke, icra memurlarının gölgesinde yaşamaya mahkûm …

BOTAŞ’ın ihale yönetmeliği değişti: İşte yeni kurallar

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), petrol ve doğal gaz faaliyetlerinde yerli üretim ve dijitalleşmeye öncelik veren yeni bir ihale ve alım yönetmeliği yürürlüğe aldı. 5 Mayıs 2023 tarihli eski yönetmeliğin yürürlükten kaldırılmasıyla birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir